English Flag German Flag Dutch Flag

Strategie

Het valt mij op dat veel liefhebbers alles willen spelen en altijd hopen of verwachten bij de eersten te zitten. Dat is uiteindelijk maar voor weinigen weggelegd. Er is in elk concours nu eenmaal maar een eerste plaats en daarnaast zijn er vaak een aantal liefhebbers die de sport nog wat professioneler beoefenen dan de gemiddelde liefhebber. Om die toppers voor te zitten heb je erg goede duiven nodig, een goed hok en een goede strategie.

Ik denk dan ook dat veel huidige of potentiële liefhebbers hun sport wat aantrekkelijker zouden kunnen maken door reëel te kijken naar wat ze kunnen qua tijd, financiën etc. en hier hun doel op af te stellen. Je kunt je ook op een paar vluchten richten en gewoon op vakantie gaan en andere dingen doen terwijl je voor die paar vluchten wel een extra investering doet.

Het daarmee te behalen succes zou mensen wel eens meer kunnen stimuleren.
Iedereen heeft toch af en toe wat loon naar werken nodig.”

Mijn situatie is dat ik voor mijn werk vaak laat thuis ben en om de week enkele dagen helemaal niet thuis ben. Dat betekend dat mijn ploeg in het seizoen maximaal 3 tot 4 keer per week kan trainen. Als ik dan in de korte tijd die ik voor de duiven beschikbaar heb ook nog moet kuren, hokken schoonmaken en weduwnaars moet trainen, is de lol er snel af. Vandaar dat ik voor nestduiven heb gekozen. Deze houd ik zeer simpel, ze zitten op roosters of stro, kuren doe ik alleen 2 a 3 keer tijdens het seizoen voor geel en de keren dat ik ze loslaat gaat dit met de vlag. Dat is wel nodig m.i. anders krijgen ze echt te weinig training. Ik focus me alleen op 6 overnacht vluchten verder is alles bijzaak.

Dit doe ik zonder noemenswaardige wijziging jaar in jaar uit. Zo valt elke duif die hier niet tegen kan vanzelf af. Concessies doe ik nauwelijks en zijn in het algemeen onverstandig. 

De Joop
De Joop een volle broer van Teletekst Boy en Teletekst Girl In 2008 overgewend na het overlijden van mijn vader. Vloog bij mij  in 2008 reeds 3 uit 3 op de overnacht.
Een duif die altijd gezond is. Een product van mijn methode.