English Flag German Flag Dutch Flag

Medische begeleiding

De medische verzorging wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden.

Alles wat je het ene jaar doet, moet je ook het volgende jaar weer doen. Daarnaast ga je met alle medicijnen die je geeft, ook je selectie methode beinvloeden. Duiven die het anders niet zouden halen, doen dit nu misschien wel. Daarna laat je wellicht ook nog eens de ouders in het kweekhok zitten, zodat je gaat verder kweken met lijnen die een mindere natuurlijke gezondheid hebben. 

Voor het seizoen wordt er een paratyfus kuur gegeven van 3 weken, met na 14 dagen een enting.  Tijdens het seizoen krijgen de duiven een geelkuur 2 weken voor de eerste overnachting en in het midden van alle overnachtingvluchten nogmaals.

Jongen en kwekers worden nooit gekuurd waarmee de weerstand opgebouwd wordt. Als het echt nodig is wordt Nanne Wolf geraadpleegd, overigens naar alle tevredenheid.

De gezondheid moet vanuit de kwaliteit van de duif komen. Mocht er sprake zijn van problemen met de luchtwegen dan zit dit in het hok of de duiven. De hokken zijn regelmatig aangepast en de laatste luchtweg problemen dateren van zeer lang geleden. Zelf bij de jongen zie je nooit meer een smerig neusdopje. Toch staan hier de hokken 9 maanden van het jaar dag en nacht open en zit er een geheel open ren aan vast.